Staj Yönergesi için tıklayınız.
Staj başvurusu esnasında teslim edilecek belgeler:
Staj Başvuru Dilekçesi için tıklayınız.
Staj Kabul Belgesi için tıklayınız.
Staj Ücretlerine İşsizlik Fonu Katkısı Bilgi Formu için tıklayınız. (Stajın ücretli olup olmadığı bilgisi belirtilmelidir.)
Müstehaklık Belgesi (E-devlet üzerinden SGK'dan alınmalıdır.)
Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
Mezuniyetime Ne Kaldı (MNK) Belgesi
Staj tamamlandıktan sonra fakülte sekreterliğine teslim edilecek belgeler:
Staj Dosyası için tıklayınız. (Bilgisayarda doldurulmalıdır. Spiral yaptırılmış olarak teslim edilmelidir.)
Staj Değerlendirme Formu için tıklayınız. (Kapalı zarfta teslim edilmesi gerekmektedir.)
Sıkça Sorulan Sorular:
1. Staj süresi ne kadardır?
Staj süresi 20 iş günüdür.
2. Staj başvurumu ne zaman yapmalıyım?
Fakülte Staj Koordinatörü, staj başvuru tarihlerini ve staj dosyası teslim tarihlerini içeren staj takvimini hazırlar ve Dekanlık onayıyla ilan eder.
3. Ulusal Staj Programı (Kariyer Kapısı) ve diğer kurumsal staj başvuru platformları aracılığıyla tamamladığım stajımı, staj dersi olarak kodlayabilir miyim?
Ulusal Staj Programı gibi kurumsal platformlar aracılığıyla tamamladığınız stajlarınızı staj dersine saydırabilmeniz için staj sürecinizin Staj Yönergesi’nde belirtilen tüm kurallara uygun olması gerekmektedir.
4. Staj yapacağım kurumu belirlerken nelere dikkat etmeliyim?
Bu süreçte, Bölüm Staj Sorumlusu mutlaka bilgilendirilmelidir. Staj yapacağınız departman, staj görev tanımı, staj süresi, başvuru süreci ve kurumun uygunluğu gibi konularda Bölüm Staj Sorumlusunun uygunluğu alınmalıdır.
5. Staj yapacağım kurumu nasıl bulabilirim?
Staj yapılacak kurum öğrencilerin bireysel girişimleriyle bulunur.
6. Staj başvurusunda bulunurken kalmış olduğum ders/dersler, başvuru sürecimde bir engel oluşturur mu?
Hayır. Staj başvurusunda kalmış olduğunuz dersler, staj başvurunuza engel değildir. 120 AKTS’lik ders yükünü başarıyla tamamlamış her öğrenci staj başvurusunda bulunabilir.
7. Staj yapacağım kurumu buldum. Şimdi ne yapmalıyım?
Staj yapılacak kurum ile görüştükten sonra fakültemiz web sayfasındaki “Staj” sekmesinde yer alan “staj başvurusu esnasında teslim edilecek belgeler”de yer alan belgeleri staj yapacağınız kuruma onaylatarak (kaşeli ve ıslak imzalı) Bölüm Staj Sorumlusu onayıyla Fakülte Sekreterliğine teslim etmeniz gerekmektedir.
8. Staj başvurusu esnasında teslim edilmesi gereken belgeler nelerdir?
9. Staj süreci tamamlandıktan sonra teslim edilmesi gereken belgeler nelerdir?
10. Stajım bittikten sonra evraklarımı hangi birime teslim etmeliyim?
Staj tamamlandıktan sonra teslim edilmesi gereken tüm evraklar, Bölüm Staj Sorumlusundan onay alındıktan sonra Fakülte Sekreterliği’ne imza karşılığında teslim edilmelidir.
11. Mezun durumdayım, güz dönemine bırakmadan yaz stajımı yaparak mezun olabilir miyim?
Staj yönergemize göre stajın süresi 20 iş günü olmak zorundadır ve bu tarihler eğitim-öğretim dönemi dışında kalmalıdır. Dönem sonu sınavlarının bitiş tarihi ile yaz okulu ders seçimleri arasında 20 iş gününü sağlamak kaydıyla öğrenciler stajını tamamlayabilir ve yaz okulunda staj dersini seçebilir. Staj tamamlandıktan sonra staj dersi kodlandığından yaz okulunda ders alırken stajını yapamaz.
12. Bazı kurum ve kuruluşların staj programları 15 iş günü veya 30 iş günü olabiliyor. Bu kurumlarda staj yapabilir miyim?
Staj Yönergesi’ne göre staj süresi 20 iş günüdür ancak staj süresinin uzatılabilmesi, Dekanlığın uygunluğu ve staj sigortasını yapan ilgili birimin onayıyla mümkündür.
13. Çift anadal yapıyorum. Anadal staj programım çift anadala transfer edilir mi?
Hayır. İki programın uygulama alanları farklı olduğundan her iki program için de ayrı staj yapılmalıdır.
14. İsteğe bağlı olarak istediğim kadar staj yapabilir miyim?
Mesleki deneyim kazanmak amacıyla kurum ve kuruluşların onayı ile staj yapabilirsiniz. Ancak halihazırda staj dersini kodlamış ve başarılı olmuşsanız, isteğe bağlı stajınız için staj dersini ikinci defa yükleyemezsiniz.
15. Eğitim gördüğüm alandan farklı bir alanda uzmanlaşmak istiyorum. Uzmanlaşmak istediğim alanda staj yapabilir miyim?
Hayır. Staj dersi olarak kodlayacağınız stajın eğitim gördüğünüz programın program kazanımlarıyla uyumlu olması gerekmektedir.
16. Herhangi bir yerde staj yapabilir miyim?
Staj yapacağınız kurum/kuruluşun mutlaka eğitim gördüğünüz programın program kazanımlarıyla uyumlu olması gerekir. Staj başvurusunda bulunsanız dahi başvurunuz Bölüm Staj Sorumlusu veya Bölüm Başkanlığı tarafından kabul edilmeyebilir.
17. Fakülte Sekreterliğine staj başvuru belgelerini teslim etmeden tamamladığım stajım için staj dersini kodlayabilir miyim?
Hayır. Staj başvurusu esnasında teslim edilecek belgeler Fakülte Sekreterliği tarafından teslim alındıktan sonra staj sigortası süreçleri başlatılmaktadır. Bu sebeple stajınızın resmiyet kazanabilmesi için bu evrakların staj öncesinde mutlaka Fakülte Sekreterliğine teslim edilmesi gerekmektedir.
18. Staj dersinin ölçme değerlendirme kriterleri nelerdir?
Bölüm Staj Sorumlusu, stajınız süresince belirli aralıklarla kurumu aramaktadır. Böylelikle hem devam durumunuz hem de katıldığınız iş süreçleri hakkında bilgi almaktadır. Yanı sıra, staj yaptığınız kurumdaki yetkiliden sizi değerlendirmesi de istenmektedir. Ayrıca staj dosyanızın düzeni, yaptığınız işlerin mesleki gelişiminize katkıları gibi çok boyutlu şekilde değerlendirilmektedir.
19. Staj yaptım ancak staj bitiminden sonra Staj Dosyamı ve Staj Değerlendirme Formunu teslim etmedim. Şimdi ne olacak?
Staj başvurusu onaylanan tüm öğrencilerin staj dersini kodlaması zorunludur. Staj dosyanızı ve Staj Değerlendirme Formunu teslim etmezseniz, staj dersinde başarısız olarak değerlendirilirsiniz. Bu durumda, yeniden staj yapmanız ve sonrasında staj dersini yüklemeniz gerekir.
20. Dikey geçiş öğrencisiyim. Önceki programımda yaptığım staj geçiş yaptığım programa transfer edilir mi?
Hayır.