BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
İletişim Fakültesi

 

Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi

İletişim Fakültesi öğrencilerine yönelik, Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi 24-25 Nisan 2021 tarihleri arasında çevrimiçi ortamda gerçekleştirilmiştir.

Başkent Üniversitesi Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri (BEDAM) işbirliğiyle Dr. Cihandar Hasanhanoğlu tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda 2 gün boyunca süren yoğunlaştırılmış bir sertifika programı hazırlanmıştır. Temel İSG eğitimiyle İletişim Fakültesi öğrencilerinin staj uygulamalarında veya meslek hayatlarında çeşitli risklere karşı bilinçlendirilmesi, güvenliklerinin sağlanması, çalışma mevzuatı hakkında bilgi sahibi olması amaçlanmıştır. 

Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Sertifika programının ilk gününde genel konular başlığı altında çalışma mevzuatı, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, işyeri temizliği ve düzeni, iş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar ve sağlık konuları ile ilgili bilgiler verilmiştir. Eğitimin ikinci gününde ise Teknik Konular başlığı altında risk etmenleri, alınabilecek önlemler ve güvenlik kültürü konusunda temel bilgi kazandırılmıştır.