BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
İletişim Fakültesi

 

Medya Buluşmaları: Rutkay Aziz 2016

Başkent Üniversitesi Kültür Hizmetleri Müdürlüğü ve İletişim Fakültesi tarafından organize edilen “Medya Buluşmaları” oyuncu, tiyatrocu, yönetmen, sanat yönetmeni Rutkay Aziz’i ağırladı.

Sanatçı, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdülkadir Varoğlu ve Prof. Dr. Nermin Özgülbaş, Genel Sekreter Hayri Öztürk, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özcan Yağcı, Kültür Spor Daire Başkanı İlknur Özen ile birlikte Başkent Üniversitesi Kampüsü’nü gezdi. Kampüs içinde bulunan Atatürk Müze Evini de ziyaret eden sanatçı hatıra defterine “Yüce Atam, seni bir daha yaşamanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyorum. Başkent Üniversitesi’ne teşekkürler” yazdı.  

Başkent Üniversitesi Prof. Dr. İhsan Doğramacı Konferans Salonunda gerçekleştirilen söyleşi öncesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü Yapım Atölyesi tarafından hazırlanan ve sanatçı Rutkay Aziz’in hayatını konu alan bir kısa belgesel film seyredildi.

Ardından İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özcan Yağcı ve Uzman Özge Mumcu moderatörlüğünde başlayan söyleşide Rutkay Aziz yakın arkadaşı olan sinema sanatçısı Tarık Akan başta olmak üzere, oynadığı ve yönettiği tiyatro oyunlarından Nazım Hikmet Kültür Vakfı’nın çalışmalarına kadar birçok sanatsal başlık hakkında bilgiler verdi ve katılımcılardan gelen soruları da yanıtladı. Büyük coşku ve beğeni ile sona eren söyleşinin ardından Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal, sanatçı Rutkay Aziz’e teşekkür ederek plaket ve çiçek verdi.