BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
İletişim Fakültesi

 

Medya Buluşmaları: Şakir Kaleli 2017

Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi-İletişim Fakültesi iş birliği ile 26 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirilen “Medya Buluşmaları”nın konuğu Yargıtay Onursal Üyesi Şakir Kaleli oldu.

Şakir Kaleli “Bir Hukuk Adamının Anıları” başlığı ile katılımcılara seslendi. Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mahkeme Salonu’nda gerçekleşen buluşmaya Başkent Üniversitesi Kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal, Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Mithat Çoruh, bir önceki rektör Prof. Dr. Kenan Araz, Başkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nermin Özgülbaş, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kudret Güven, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özcan Yağcı, öğrenciler ve özel davetliler katıldı. Panelin moderatörlüğünü Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Tılıç yaptı. Şakir Kaleli’nin anılarını paylaştığı hukuk sistemindeki eksiklikleri örnekleri ile anlattığı toplantıda geleceğin hukukçularına tavsiyelerde bulunarak; “Usül hukukuna özen gösterin. Doğru kararlar verin. Demirel hakkındaki davaların çoğunda imzam var ama hiç imada bulunulmadı. Çünkü yargılamalar inanç ve güven içinde yapılırdı” dedi. Şakir Kaleli ayrıca hâkimlik mesleğinin zorluk ve inceliklerini vurgulayarak, mesleğin onurlu bir meslek olduğu ve öğrencilerin bu mesleği tercih etmelerinin isabetli olacağı hususunu dile getirdi. Hukuk alanında çalışmayı seçenlerin güvenilir insan olmaları ve hiçbir etki altında kalmaksızın hür düşünce ile karar vermeleri gerektiği konusunda dikkatli davranmaları gerektiğini vurgulayan Şakir Kaleli öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

Başkent Üniversitesi Kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal da hekimlik ve hâkimliğin dünyadaki en önemli iki meslek olduğunu ifade ederek gerekçelerini açıkladı. Prof. Dr. Haberal “Adaletin ve özgürlüğün olmadığı yerde mutluluk yoktur” diyerek hukuk eğitimine ilişkin yeni önerilerini de paylaştı. Panelin sonunda, Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Mithat Çoruh ile Başkent Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ali Haberal, Yargıtay Onursal Üyesi Şakir Kaleli’ye plaket ve çiçek takdim etti.