BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
İletişim Fakültesi

 

Medya Buluşmaları: Oktay Ekşi 2017

Gazeteci-yazar, eski milletvekili Oktay Ekşi Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından 4 Aralık 2017 tarihinde organize edilen “Medya Buluşmaları” kapsamında Başkentlilerle buluştu. Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lütfi Doğan Tılıç’ın moderatörlüğünü yaptığı panelin konusunu, gazeteci-siyasetçi ilişkisi oluşturdu. 

Geleceğin medya çalışanlarını yetiştiren İletişim Fakültesi öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği “Medya Buluşmaları”nda Usta gazeteci Oktay Ekşi, gazetecinin siyasetçi ile arasındaki mesafeyi koruması gerektiğini söyledi. Oktay Ekşi gazeteciliğin bir hayat tarzı olduğunu belirttiği konuşmasında, ömür boyu yapılan bu meslekte emeklilik olmadığının altını çizdi. Ekşi konuşmasında gazetecilerin hiçbir güç odağı ya da kurumun çekim alanı içinde bulunmamaya özen göstermesi gerektiğini belirterek Türk basın tarihinden örnekler verdi. İktidarların basını etkileme ve baskı kurma işlemlerinin geçmişten bu yana sürdüğünü söyledi. Başkent Üniversitesi Kurucusu ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr Mehmet Haberal da panel sonrası yaptığı konuşmada Oktay Ekşi’yi duayen gazeteci ve doğru haberi insanlara ulaştıran kişi olarak tanımladı. Prof. Dr. Mehmet Haberal; “Türk basının duayenleri vardır. Bunlar gerçek anlamda basının yolunu açmış insanlardır. Mete Akyol bunlardan birisiydi. Cüneyt abi bunlardan birisiydi. Oktay abi, gerçek ve doğru haberleri insanlara ulaştıran kişidir. Eğer mesleğinizi hakikaten inanarak yapıyorsanız ki bu her meslek için geçerlidir, mesleğini heyecanla yapan kişiler bir tek Allah’tan korkarlar” dedi. Sözlerini “İki şeyin geri dönüşü yoktur; biri insan hayatı, diğeri zaman” vurgusuyla sürdüren Prof. Dr. Haberal, Hacı Bektaş-ı Veli’nin dizelerini izleyenlerle paylaşarak; “Hararet nardadır sacda değildir. Keramet baştadır tacda değildir. Her ne arar isen kendinde ara, Kudüs’te Mekke’de hacda değildir. Herkes yapması gerekeni yapmak zorundadır” dedi. Konuşmasının sonunda gençlere seslenen Prof. Dr. Mehmet Haberal; “Başarılı olmamak için hiçbir mazeretiniz yok. Bu ülke Conkbayırı’ndan, Koca Seyit’ten buralara geldi. Bunu asla unutmayınız” dedi.

Medya Buluşmaları’nın ardından usta gazeteci Oktay Ekşi’ye, Prof. Dr. Mehmet Haberal tarafından günün anısına plaket takdim edildi.  

Panel sonrası Prof. Dr. Mehmet Haberal, Oktay Ekşi’ye Başkent Üniversitesi Ordinaryus Prof. Dr. Enver Ziya Karal Tarih Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni ve Bağlıca Kampüsü içinde yer alan Atatürk Evi Müzesini gezdirdi. Prof. Dr. Haberal, Oktay Ekşi’ye müzedeki eserler hakkında ayrıntılı bilgi verdi. ziyaretin ardından gazeteci Ekşi, Atatürk Evi Müzesi’ndeki defteri imzaladı.