Öğrenci Konseyi Bölüm Temsilcisi Seçimi

Öğrenci Konseyi Bölüm Temsilcisi (HİT, İTA ve RTS) seçimleri adaylık başvuru süreci 11 – 15 Kasım 2020 tarihleri arasındadır. Başvurular, propaganda süreçleri ve oylama; pandemi koşulları nedeniyle çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir.

Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yükseköğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliği’ne göre öğrenci konseyi bölüm temsilcisi adaylarında aranacak nitelikler şunlardır:

a) İlgili fakülte, yüksekokul, konservatuvar veya meslek yüksekokulunun en az ikinci sınıfına kayıtlı öğrenci olması,
b) Siyasi parti organlarında üye veya görevli olmaması,
c) Yüz kızartıcı suçlardan dolayı adli sicil kaydı bulunmaması,
ç) Uyarma cezası dışında disiplin cezası almamış olması,
d) Seçimin yapıldığı dönemde kayıt dondurmamış olması,
e) Genel not ortalamasının 4 üzerinden 2,75 ve üstü veya 100 üzerinden 70 ve üstü olması,
f) Terör örgütlerine aidiyeti veya iltisakı ya da bunlarla irtibatı olmaması.

Temsilci adaylarının yukarıda belirtilen şartları karşıladıklarına dair adaylık başvuru formunu ve kampanya sürecinde uyulması gereken kurallara ilişkin taahhütnameyi doldurarak cagdasc@baskent.edu.tr adresine ulaştırması gerekmektedir.

Adaylık başvuru formuna ulaşmak için tıklayınız.

Öğrenci temsilcileri tanıtım kampanyasında uyulması gereken kurallara ulaşmak için tıklayınız.