2020-2021 Akademik Yılı Güz Dönemi ATA Dersi Ara Sınavı

Değerli öğrencilerimiz;

ATA kodlu tüm derslerin 2020-2021 Güz dönemi Vize Sınavı 25 Kasım 2020 tarihinde saat 11.00-11.45 arası Google Forms üzerinden, bütün fakülte ve MYO’larda eş zamanlı olarak online (çevrimiçi) olarak gerçekleştirilecektir. Buna göre;

1. Belirlenen saat ve tarihte ATA Vize Sınavına girecek öğrencilerin bölüm dersleri varsa, o derslerde izinli sayılmaları için Rektörlük makamından, ilgili Fakülte ve MYO’lara izin yazısı gönderilmiştir. Diğer bir ifadeyle, öğrencilerimiz o saatteki bölüm derslerinde izinli sayılacaklardır.
  2. Sınav tarihine kadar her öğrencimizin kendilerine ait bir gmail hesabı oluşturması gerekmektedir. Mevcut gmail hesabınız varsa, kullanabilirsiniz.
  3. Sınav başlamadan beş dakika önce (saat 10.55’te)  http://atamer.baskent.edu.tr/ sayfasında sizlerle bir sınav linki paylaşılacaktır. Sınava bu link üzerinden, gmail hesaplarınızla giriş yapmanız gerekmektedir.
  4. Sınava/linke giriş yaptığınızda, sizlerden isim ve soyadlarınızı kimliklerinizde yazan şekliyle girmeniz beklenmektedir. Bu sebeple, sınav başlarken kimliklerinizi yanınızda bulundurmanız gerekmektedir.
  5. Kimlik bilgilerinizden sonra, öğrenci numaranız ve kayıtlı olduğunuz Fakülte veya MYO’yu yazmanız gerekmektedir.
  6. Kimlik bilgilerinizin girilmesinin ardından, ATA dersi şubenizi yazmanız beklenmektedir. Sınav linkine giriş yapmadan önce BUOBS’ta kayıtlı şubelerinizi (örnek: ATA101-3) bir kenara not etmeniz sizin için faydalı olacaktır. Şubenizi yazmadan sorulara erişim sağlamanız mümkün değildir.
  7. ATA Vize sınavı 40 (kırk) sorudan ve tek bölümden oluşmaktadır. Her soru 1 (bir) puan değerindedir. Yanlış doğruyu götürmemektedir.
  8. Sınavda kamera açma zorunluluğu YOKTUR.
  9. Vize sınavı 40 (kırk) puan üzerinden değerlendirilecektir.
  10. ATA Vize Sınavı 45 (kırk beş) dakika sürecektir.
  11. Sınav tamamlandığında (en geç saat 11.45’te) cevaplarınızın değerlendirmeye alınabilmesi için “gönder” tuşuna basmış olmanız gerekmektedir. Saat 11.45’te cevaplarını göndermiş olanların notları tarafımıza otomatik ulaşacaktır. Sonrasında verdiğiniz cevaplarınız değerlendirmeye alınmayacaktır.
  12. Vize sınavı için sekizinci haftaya kadar yapılan canlı derslerden (8. Hafta konuları dahil değildir) ve Atatürk ve Türk Devrim Tarihi isimli ders kitabından (sf. 9-46) sorumlu olduğunuzu unutmayınız.
  13. Sağlıklı günler ve başarılar dileriz.

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Uzaktan Öğretim Koordinatörlüğü