Tarihi Alan Fotoğraf Yarışması Duyurusu

Gelibolu Tarihî Alan Başkanlığı Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) desteği ile Tarihi Alan'ın tanıtılmasına katkı sağlamak ve bölgenin tarihi, kültürel ve doğal zenginliğini ön plana çıkarmak amacıyla fotoğraf severlerin buluşacağı "Tarihi Alan Fotoğraf Yarışması" gerçekleştirilmesi planlanmıştır.

Bu yarışma ile Çanakkale Deniz ve Kara Savaşları'nın yaşandığı coğrafyanın, tarihi, kültürel, manevi değerleri ile doğal dokusunun tanıtılması ve görsel değeri yüksek fotoğraflarla gelecek kuşaklara aktarılması düşünülmüştür. Küllerinden doğan bir ulusun kahramanlık destanının yazıldığı ve her noktası şehit kanları ile sulanmış olan Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı Gelibolu Yarımadası'nın, fotoğraf sanatının yaygın ve etkili gücü aracılığı ile tanıtılması, elde edilecek görsel materyallerin gelecek kuşaklara aktarılmasının yanı sıra, fotoğraf sanatının desteklenmesi amaçlanmaktadır.

Bu doğrultuda son katılım tarihi 15 Eylül 2023 olarak belirlenen, https://tfsfonayliyarismalar.org adresinde detayları bulunan yarışma hakkında Gelibolu Tarihî Alan Başkanlığı'ndan alınan ilgi yazı ve ekinde bulunan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Ulusal Fotoğraf Yarışması Şartnamesi için tıklayınız