2021-2022 Akademik Yılı Güz Yarıyılı BTU Dersleri(BTU100/ICT100) Muafiyet Sınavı

Sınav Tarihi ve Başvuru

BTU100 Bilgisayar Okuryazarlığı / ICT100 Computer Literacy dersleri 2021-2022 Akademik Yılı Güz Dönemi Muafiyet Sınavı 12.09.2021 Pazar Saat:14.00'te çevrim içi(online) olarak yapılacaktır.

Muafiyet sınavına girmek isteyen eski kayıtlı öğrencilerin, aşağıdaki bağlantıda yer alan Başvuru Formunu, 10.09.2021 Saat 17.00'ye kadar doldurmaları gerekmektedir. Bu tarihten sonra başvuru formu kapatılacak, yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

Muafiyet Sınavı Başvuru Formu'nu doldurmak için tıklayınız. (Sadece 2021-2022 Akademik yılı öncesi kayıtlı / yatay geçişle gelen - ilk 4 dönem öğrencileri için)

*Üniversitemize 2021-2022 Akademik Yılı Güz Döneminde yeni kayıt olacak öğrencilerin başvuru formunu doldurmasına gerek yoktur. Muafiyet sınavına başvuru yapmadan sınava girebileceklerdir.

• 2018-2019 Akademik yılından itibaren eğitim dili %100 İngilizce olan programa kayıtlı öğrenciler ICT100 Computer Literacy dersi muafiyet sınavına girmelidir. Eğitim dili Türkçe olan programa kayıtlı öğrenciler BTU100 Bilgisayar Okuryazarlığı dersi muafiyet sınavına girmelidir.
  • Muafiyet sınavına sadece ilk 4 dönem öğrencileri girebilir. 5. yarıyıl ve sonrasında olan öğrenciler muafiyet sınavına giremezler. Sınava girdikleri takdirde sınav sonuçları geçersiz olacaktır.
  • Mühendislik Fakültesi öğrencileri BTU derslerini almamaktadır.
  • Muafiyet sınavları hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Microsoft Teams Ekiplerine Kayıt

Başvuru tarihi bittikten sonra (10 Eylül 2021 Saat 17.00'den sonra), öğrencilerin Microsoft Teams ekibine atanmaları sınav gözetmenleri tarafından, 11 Eylül 2021 Saat 15.00'e kadar gerçekleştirilecektir.

Sınav Kılavuzu ve Sınava Hazırlık

Sınav Kılavuzu için tıklayınız. (Mutlaka sınav tarihinden önce gereken hazırlıklar tamamlanmalıdır)

Sınava hazırlık için tıklayınız.

Engelli Öğrencilerimiz

Ayrı sınav talebi olan engelli öğrencilerimiz için ayrı bir sınav oturumu planlanmıştır. Bu oturum bilgileri ilgili öğrencilere ayrıca bildirilecektir. Henüz ayrı oturumda sınav talebinde bulunmayan engelli öğrencilerimiz,10 Eylül 2021 Saat:17.00 tarihine kadar danışmanları aracılığıyla Koordinatörlüğümüze başvuru yapabileceklerdir.

Sorularınız ve destek için

Her fakültenin (Mühendislik Fakültesi hariç) ve MYO'nun BTU Koordinatör temsilcisi bulunmaktadır. Öğrenciler, BTU dersleri hakkında detaylı bilgi ve sorular için temsilcilerimize danışabilirler.

• Fakülte/MYO Fakülte Koordinatör Temsilcileri iletişim bilgileri için tıklayınız.

Diğer hususlar