BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
İletişim Fakültesi

Başkent'te İletişim Tasarım Günleri İletişim Tasarımı Çevrimiçi Çalıştayı: 5

Başkent’te İletişim Tasarımı Günleri, İletişim Tasarımı Çevrimiçi Çalıştayı’nın beşincisi, “Duvarsız Mekanlar ve Sergi” 8 Haziran Pazartesi günü, saat 18:00’de, Araş. Gör. Semra Ay tarafından Instagram canlı yayını üzerinden gerçekleştirilmiştir.

Dijitalleşme ile mekan ve teknoloji arasında yeni kavramsal bağlar kurulmuştur. Mekandaki ve digital ortamdaki eserin sergilenme formunu ve anlatım dilini şekillendirmiştir. Duvarsız mekanda, sanal sergilerle yeni bir boyutta dinamizm yaratılırken, ziyaretçilere çoklu doğrusallıkla inşa edilmiş köprülerle farklı deneyim yaşama olanağı sunulmuştur. Hem mekan hem de eser açısından formun değişmesi kullanıcı pratiklerini etkilemiş ve yer-zaman-mekan algısını da farklılaştırmıştır. 20. yüzyılın sonunda ilk örnekleri görülmeye başlamış, günümüzde kütüphaneler, arşivler, müzeler ve galeriler başta olmak üzere birçok farklı alanda karşılaşılan bir oluşuma dönüşmüştür.