BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
İletişim Fakültesi

 

Süt Para Edince

Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi ve GSTMF, Film Tasarımı ve Yönetimi Bölümü işbirliğinde Kars, Boğatepe köyünde yürütülen çalışma sonucunda hazırlanan "Süt Para Edince" belgeseli 31 Mart 2022 tarihinde İklim Salonu’nda izleyicileriyle buluştu. Başkent Üniversitesi Kurucusu ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet HABERAL ve Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali HABERAL’ın katılımıyla gerçekleşen gösterimin sonunda katılımcılara plaketleri takdim edildi.

  

Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi ve GSTMF, Film Tasarımı ve Yönetimi Bölümü işbirliğinde yürütülen çalışma sonucunda hazırlanan "Süt Para Edince" belgeseli uluslararası festival programlarında izleyicileri ile buluştu.

16. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali kapsamında 6 Mayıs 2021'de pandemi koşulları çerçevesinde çevrimiçi gerçekleştirilen gösterimde film geniş bir izleyici kitlesine ulaştı. Film gösterimi sonrasında filmin yönetmeni, öğretim üyemiz Doç. Dr. Nihan Gider Işıkman ile söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşinin kaydına şu linkten ulaşılabilir.

https://www.youtube.com/watch?v=1QaFttS3OhE

Belgeselin bir diğer gösterimi, 24. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali kapsamında 7 Haziran 2021'de Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde gerçekleştirildi. Gösterim sonrasında, yönetmen Doç. Dr. Nihan Gider Işıkman, Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği temsilcisi Hüsniye Aydar, film ekibinden Naz Almaç, Semra Ay, Irmak Kabadere, Sinem Sülüki, Furkan Yılmaz'ın katılımlarıyla söyleşi gerçektirildi. Filmin yapım hikayesi ve Kars, Boğatepe köyündeki yerel kalkınma hikayesi üzerine konuşuldu, seyircilerin soruları cevaplandı.