BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
İletişim Fakültesi

Ulusal Staj Programı 2024

İstihdamda fırsat eşitliği sağlanması ve gençlerimizin kariyer gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla Üniversite Kariyer Merkezleri ile iş birliği içinde yürütülen "Staj Seferbirliği" Programı'nın kapsamı 2022 yılında ülkemizin istihdam politikaları doğrultusunda genişletilmiş ve adı "Ulusal Staj Programı" olarak değiştirilmiştir. Ulusal Staj Programı 2024 Kariyer Kapısı belge kontrol işlemleri başlamış olup 14.03.2024 tarihi saat 24:00'e kadar tamamlanması gerekmektedir. (Adayların son başvuru tarihi 10.03.2024'dür).

Kariyer Kapısında gerçekleştirilen işlemler, kaydedildiğinden, söz konusu süreçte çalışan her bir kişi sisteme kendi kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapmalıdır. Kullanıcı adı ve şifreleriniz Kariyer Merkezine bildirilmiş olan mail adreslerine Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından iletilecektir.

Belge kontrol aşamasında aşağıdaki adımlar takip edilmelidir:

Giriş Linki: kariyerkapisi.cbiko.gov.tr

1) "Durum" kısmında "Değerlemesi Tamamlanmayan" fitresini seçtikten sonra "Arama Yap" butonuna basınız. (Fakülte, Yan Dal, Değişim Programı ve Engelli filtrelerini kullanabilirsiniz.)

2) "Başvuru Formunu Görüntüle" butonu üzerinden aday tarafından yüklenen belgelere erişim sağlayınız.

3) Öğrencinin yüklemiş olduğu doküman/dokümanlar için (info butonu resmi) ikonunda yer alan bilgileri okuduktan sonra "Onay" veya "Red" seçimi yapınız. Belgeyi daha sonra kontrol etmek isterseniz "Beklemede" seçeneğini işaretleyebilirsiniz.

4) e-Devlet kısmında beyan edilen belge olması durumunda belgelerin kontrolü yapıldıktan sonra "Kaydet" butonuna; Başvuru Formunda beyan edilen belgelerin kontrolü tamamlandıktan sonra ise bu alandaki "Kaydet" butonuna basmalısınız.

5) Aday bazında tüm belgelerin onay/ret işlemi yapıldığında (kontrol durumu "Beklemede" olan belge kalmadığında) "Kontrol Süreci Tamamla" butonuna basınız. Ardından, aday "Değerlemesi Tamamlanan" filtresinde listelenecektir.

* e-Devlet ve Başvuru Formunda beyan edilmiş belgesi bulunmayan adaylar için "Doğruluk Beyanı" işaretlendikten sonra "Kontrol Süreci Tamamla" butonuna basılmalıdır. Daha sonra aday otomatik olarak "Değerlemesi Tamamlanan" filtresinde listelenecektir.

** Belge kontrolünü tamamladığınız adayların belgelerinde onay/ret işlemleri için değişiklik yapılabilmektedir.

***Gerçekleştirilen onay/ret işlemlerinin doğruluğu kariyer merkezlerinin sorumluluğundadır. Kariyer merkezlerince yürütülen onay/ret süreci tamamlandıktan sonra, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, kariyer merkezleri ve ilgili üniversite birimleri tarafından onaylanan ve reddedilen belgelerin doğruluğunu örneklem üzerinden kontrol etmekte ve her bir üniversite için belge kontrol hata oranını hesaplamaktadır. Belge kontrol hata oranı belirli bir değerin üzerinde olan üniversitelere resmi yazı ile bilgilendirme yapılarak tüm öğrencilerine ilişkin belge kontrollerini tekrar yapmaları talep edilmektedir. Dolayısıyla, belge kontrol sürecinin Belge Kontrol Kılavuzu'na uygun olarak yapılması öğrencilerin yeterlilik puanlarının doğru bir şekilde hesaplanması için gerekli olduğu kadar belge kontrol sürecine dâhil olan personelin iş yükü ve verimliliği bakımından da önem arz etmektedir.

Ulusal Staj Programı sorumlumuz Kariyer Yönlendirme Merkezi Sorumlumuz Öğr. Gör. Ece SERİN ORAKCI'dır.

Ulusal Staj Programı belge kontrol kılavuzuna ulaşmak için tıklayınız.