ORY100 Üniversite Hayatına Giriş Dersi Bilgilendirme

ORY100 Dersi Bilgilendirme

2023-2024 Akademik Yılı Güz Yarıyılı ORY100 Üniversite Hayatına Giriş Dersi değişen akademik takvim ile 2 Ekim 2023 tarihinde saat 10'da yüz yüze Üniversitemizin Kurucusu ve Yönetim Üst Kurulu Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mehmet Haberal (teşrifleri halinde) ve Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu'nun katılımı ile AMFİ Tiyatroda ve 7 Ekim 2023 tarihinde saat 10'da çevrimiçi gerçekleşecektir.

ORY100 Üniversite Hayatına Giriş Dersi, tüm öğrencilerin alması gereken 1 kredilik zorunlu bir derstir. Yüz yüze ya da çevrimiçi dersten sadece birine katılıp tüm seminerleri tamamlamak dersin sorumluluğu için gerekmektedir. Ders program içeriği bilgilendirmesi öğrencilerimize 20 Eylül tarihinde üniversitemiz sosyal medya hesapları, üniversitemiz web sayfası, ORY-KG Koordinatörlük sayfası duyuruları ve sms ile yapılacaktır. Bilgilerin öğrencilerimizin mezuniyette sorun yaşamamaları için akademik danışmanlarımız tarafından aktarılması ve E-91694447-100-258778 sayılı 18.08.2023 tarihli yazımızda talep edilen ders hazırlıklarının yeni tarih ve saat dikkate alınarak düzenlenmesi hususunda gereğini rica ederim.

2 EKİM 2023 YÜZ YÜZE DERS

ORY100-Üniversite Hayatına Giriş Dersi Fakülte/MYO'lar için belirlenen tarihte yüz yüze Ankara Bağlıca, Kahramankazan ve Anadolu OSB Kampüsleri öğrencilerimizin katılımı ile Bağlıca Kampüsümüzdeki AMFİ Tiyatroda saat 10'da yapılacaktır.

ORY Dersi saatinde bölüm dersliğine gelen öğrencilerin Amfi Tiyatroya yönlendirilmesi ve o saatteki bölüm derslerinde devamsızlık alınmaması hususunda bilgilendirme yapılması beklenmektedir.

Başkent Üniversitesi Öğrenci Bilgi Sisteminden (BUOBS) 18-22 Eylül 2023 tarihleri arasındaki ders kayıtları sırasında, ORY100 Üniversite Hayatına Giriş dersi fakülte/myo ile eşleşen şubelerini seçmeleri gerekmektedir. 18-22 Eylül 2023 tarihlerinde BUOBS'tan dersi seçemeyen ancak derse katılan öğrencilerimiz ekle-sil sürecinde dersi BUOBS'tan mutlaka eklemeleri sağlanmalıdır.

Ders içeriğinde yer alan 5 seminere katılım gerekmektedir. Yüz yüze ders için BUOBS portalından her öğrenci için yer alan bir KARE KOD Amfi Tiyatro girişinde tablet cihazlarda kare kod okutularak yoklamalar alınacaktır.

7 EKİM 2023 TARİHİNDE ÇEVRİMİÇİ DERS

Yüz yüze programa katılmayan öğrencilerimiz 7 Ekim 2023 tarihinde, saat 10.00' da gerçekleşecek çevrimiçi derse katılabileceklerdir. Çevrimiçi derse katılacak öğrencilerimizin Microsoft Teams'e öğrencino@ogr.baskent adresleri aracılığı ile kayıt olması ve programda belirlenen gün ve saati dikkate alarak katılım sağlaması gerekmektedir. Seminer katılım linkleri ders bilgilendirme duyurusu ile 20 Eylül tarihinde yapılacaktır.

Çevrimiçi derste MICROSOFT TEAMS kullanılacaktır. Sisteme giriş için öğrencilerimizin kayıt sırasında verilen öğrencino@ogr.baskent uzantılı mail adresi ile kayıt yapmaları gerekmektedir. Derse katılmak için başlama saatine dikkat ederek gerekli linke tıklayarak MICROSOFT TEAMS uygulamasına geçiş yaparak her semineri ayrı ayrı aynı yöntemle tamamlamaları gerekmektedir.

Çevrimiçi ders katılım takibi için sadece zorunlu hallerde kullanılan farklı mail adresleri ders bitiminde orydestek@baskent.edu.tr adresine iletilmelidir. Aksi halde diğer mail adresi yoklamaları sayılmayacaktır. Çevrimiçi seminerlerde kamera ve mikrofon erişimi öğrenciler için olmayacaktır.

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER
Uluslararası statüde bulunan öğrencilerimiz ile ING eğitim alacak programa kayıtlı öğrencilerimizin dersi 2 Ekim 2023 tarihinde saat 10.00 de Prof. Dr. İhsan Doğramacı Konferans Salonu'nda yüz yüze olarak yapılacaktır. Öğrencilerimiz istekleri doğrultusunda TR yüz yüze programa da katılabilirler.

Yüz yüze programa katılamayan öğrencilerimiz 7 Ekim tarihinde saat 11'de yapılacak çevrimiçi derse Microsoft Teams'e öğrencino@ogr.baskent adresleri aracılığı ile kayıt olması ve programda belirlenen gün ve saati dikkate alarak katılım sağlaması gerekmektedir.

Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğümüz öğrencilerimiz ile iletişime geçecektir.

ADANA VE KONYA SHMYO
Yüksekokullarımızda ders kendi yerleşkelerinde hazırlayacakları program dahilinde 2 Ekim 2023 tarihinde yüz yüze olarak yapılacaktır. Şehir dışında olan öğrencilerimiz çevrimiçi derse katılabilirler. Ders seçim aşamaları yukarıdaki açıklamalar dahilinde katılım türüne göre yapılacak olup yüz yüze katılım yoklamaları ıslak imza ile alınacaktır.

İKİNCİ ÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ
İkinci öğretim programına dahil olan öğrencilerimiz, 2 Ekim 2023 yer alan yüz yüze ya da 7 Ekim 2023 saat 10.00'daki çevrimiçi derse katılabileceklerdir. Katılım türüne göre seçim aşamaları ve yoklamalar yukarıda açıklanan bilgilere göre yapılacaktır.

ORY 100-ÜNİVERSİTE HAYATINA GİRİŞ DERSİ SEÇİLMESİ GEREKEN FAKÜLTE/MYO ŞUBELERİ LİSTESİ
1. şube: Devlet Konservatuvarı
19. şube: 2. Öğretim Programları
20. şube: Adana Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu