ORY100 Üniversite Hayatına Giriş Dersi Bilgilendirme

ORY100 ÜNİVERSİTE HAYATINA GİRİŞ DERSİ

Sevgili Öğrencilerimiz,

ORY100 Üniversite Hayatına Giriş Dersi, tüm öğrencilerin alması gereken 1 kredilik zorunlu bir derstir. 2022-2023 Akademik Yılı Güz Yarıyılı ORY100 Üniversite Hayatına Giriş Dersi, 16 Eylül 2022 tarihinde ekte verilen program kapsamında Üniversitemizin Kurucusu ve Yönetim Üst Kurulu Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mehmet Haberal (teşrifleri halinde) ve Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu’nun katılımı ile AMFİ Tiyatroda gerçekleşecektir.

16 EYLÜL 2022 TARİHİNDE YÜZ YÜZE PROGRAM

ORY100-Üniversite Hayatına Giriş Dersi Fakülte/MYO’lar için belirlenen tarihte yüz yüze yapılacaktır. Ankara Bağlıca, Kahramankazan ve Anadolu OSB Kampüsleri öğrencilerimizin ORY100 Üniversite Hayatına Giriş Dersi Bağlıca Kampüsümüzdeki AMFİ Tiyatroda gerçekleşecektir.

Dekan ve Müdürlerimiz, yüz yüze programdan sonra Amfi Tiyatroda toplanan öğrencileri ile Fakülte ve MYO oryantasyonu için ayrı program yapabileceklerdir. Bu program yoklamaya dahil edilmeyecektir.

16 EYLÜL 2022 TARİHİNDE ONLİNE PROGRAM

Henüz eğitim için Ankara’da olmayan ve yüz yüze programa katılmayan öğrencilerimiz 16 Eylül 2022 tarihinde, saat 13:00’ de gerçekleşecek online derse katılabileceklerdir. Online derse katılacak öğrencilerimizin etkinliklere katılımının izlenmesi için Microsoft Teams aracılığı ile kayıt olması ve programda belirlenen gün ve saati dikkate alarak katılım sağlaması gerekmektedir. Seminer linkleri bu dokümanın en son sayfalarında yer almaktadır.

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİN PROGRAMI

Uluslararası statüde bulunan öğrencilerimizin dersi, 17 Eylül 2022 tarihinde saat 14:00 de İngilizce ve online olarak yapılacaktır. Bu statüdeki öğrencilerimizin istekleri doğrultusunda TR yüz yüze programa da katılabileceklerdir.

Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğümüz öğrencilerimiz ile iletişime geçecektir.

ADANA VE KONYA SHMYO PROGRAMI

Yüksekokullar programları kendi yerleşkelerinde ekte yer alan program dahilinde 16 Eylül 2022 tarihinde yüz yüze olarak yapılacaktır. Şehir dışında olan öğrencilerimiz online derse katılabilirler.

İKİNCİ ÖĞRETİM  ÖĞRENCİLERİN PROGRAMI

İkinci öğretim programına dahil olan öğrencilerimiz, 16 Eylül 2022 saat 09:00’da yer alan yüz yüze ya da 16 Eylül 2022 saat 13:00’deki online derse katılabileceklerdir.

ÖNEMLİ BİLGİLER

16 Eylül 2022 Tarihinde Yüz Yüze Derse Katılacak Öğrencilerimizin Kayıt Aşamaları:

1. Başkent Üniversitesi Öğrenci Bilgi Sisteminden (BUOBS) 12-16 Eylül 2022 tarihleri arasındaki ders kayıtları sırasında, ORY100 Üniversite Hayatına Giriş dersi fakülte/myo ile eşleşen şubenizi seçiniz.
  2. 12-16 Eylül tarihlerinde BUOBS’tan dersi seçemeyen ancak yüz yüze derse katılan öğrencilerimiz ekle-sil sürecinde dersi BUOBS’tan mutlaka ekleyiniz.

16 Eylül 2022 Tarihinde Online Derse Katılacak Öğrencilerimizin Kayıt Aşamaları:

1. Başkent Üniversitesi Öğrenci Bilgi Sisteminden (BUOBS) 12- 16 Eylül 2022 tarihleri arasındaki ders kayıtları sırasında, ORY100 Üniversite Hayatına Giriş dersi online şubesini seçiniz.
  2. 12-16 Eylül 2022 tarihlerinde BUOBS’tan dersi seçemeyen ancak online derse katılan öğrencilerimiz ekle-sil sürecinde dersi BUOBS’tan mutlaka ekleyiniz.
  3. Online ders için MICROSOFT TEAMS kullanılacaktır. Sisteme giriş için kayıt olmanız gerekmektedir.

Derse katılmak için başlama saatine dikkat ederek gerekli linke (linkler program tablosu son sütununda yer almaktadır) tıklayarak MICROSOFT TEAMS uygulamasına geçiş yapabilirsiniz.

1. Bağlantı ile ilgili bilgiler öğrencilerimiz ile eposta, web sayfası ve sosyal medya hesaplarımızdan paylaşılacaktır.

Ders Takip Uygulamaları:

1. Toplam 5 seminere katılmanız beklenmektedir.
  2. Yüz yüze ders için BUOBS portalından her öğrenci için yer alan bir KARE KOD Amfi Tiyatro girişinde tablet cihazlarda kare kod okutularak katılımlar alınacaktır.
  3. Online ders seminerlerine programda belirtilen bağlantı linkleri ile MICROSOFT TEAMS hesabı ile giriş yapılacaktır. Online ders için 5 etkinlik için ayrı ayrı katılım sağlamanız gerekmektedir.
  4. Online ders katılım takibi için sadece kayıt sırasında verilen öğrencino@ogr.baskent uzantılı mail adresi ile giriş yapılmalıdır. Aksi halde diğer mail adresi katılımları sayılmayacaktır.
  5. Katılım yoklaması etkinliği tamamlama bilgilerine göre yapılacaktır.
  6. Seminerlerde kamera ve mikrofon erişimi öğrenciler için olmayacaktır.

Notlandırma:

• Dersten başarılı olabilmek için etkinliklere katılmanız ve belirlenen süreyi tamamlamanız gerekmektedir.
  • Katıldığınız etkinliklerden alınan toplam puana göre, aşağıda yer alan tabloda belirtildiği gibi A’dan F’ye kadar olan harf notlardan birisi başarı notunuz (harf) olarak verilecektir.

Etkinlik Sayısı

Devamsızlık

0

0

• ORY100 dersinden F2 alan öğrencilerin bu dersi bir sonraki yarıyıl tekrar etmesi zorunludur.
  • Ders tekrarlandığında bir önceki yarıyıl alınmış puanlar sıfırlanır, yeniden puan toplamak gereklidir.
  • ORY100 Üniversite Hayatına Giriş dersi notu ilanı ve maddi itiraz süreci akademik takvimde belirtilen tarihlerde yapılacaktır. Bu tarihten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.
  • ORY100 dersinden aldığınız harf notu, dersi aldığınız yarıyılda not dökümünüze (transkript) yazılır.

İletişim: orydestek@baskent.edu.tr

2022-2023 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ ORY 100-ÜNİVERSİTE HAYATINA GİRİŞ DERSİ YÜZYÜZE PROGRAMI

1-19. ŞUBELER

BANDO GÖSTERİSİ