BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
İletişim Fakültesi

 

Medya Buluşmaları: İlhan Koçulu, Fatih Tatar 2018

Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya Buluşmaları 02 Kasım 2018 tarihinde “Anadolu’dan Bir Başarı Öyküsü: Doğru Dokunuşla Değişen Hayatlar” başlığı altında, Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği’nden İlhan Koçulu ve Fatih Tatar’ı ağırladı. 

Avni Akyol Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal, Başkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Tayfun, Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özcan Yağcı, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Moderatörlüğünü İletişim Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. L. Doğan
Tılıç’ın yaptığı etkinlikte ilk söz İlhan Koçulu’nun oldu. 

Kars kaşarı ve gravyerini dünyaya tanıtmak için yola çıkan Koçulu, yaşadığı köyde etnobotanikten dayanışmacı turizme, Türkiye’nin ilk peynir müzesinden besi hayvancılığı üretimine kadar birçok başarılı projeyi nasıl hayata geçirdiklerini anlattı. Fatih tatar ise 2002 yılında doğal ve toplumsal kaynaklar üzerinden köy yaşamını destekleme projeleri geliştirmek üzere kurulmuş olan Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği ve dernek kapsamında yapılan projeler hakkında bilgi verdi. Katılımcılara söyleşi sonrası Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal ve Başkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Tayfun konuklara teşekkür belgesi verdi.