BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
İletişim Fakültesi

Başkent'te İletişim Tasarım Günleri İletişim Tasarımı Çevrimiçi Çalıştayı: 6

Başkent’te İletişim Tasarımı Günleri, İletişim Tasarımı Çevrimiçi Çalıştayı’nın altıncısı, “Kültürel Sembollerle Dijital İllüstrasyon” 11 Haziran Perşembe günü, saat 15:00’te, Sıla Tanışık tarafından Instagram canlı yayını üzerinden gerçekleştirilmiştir.

“Süreklilik” kavramına vurgu yapan iletişim ve tasarımı çevrimiçi çalıştayında; semboller üzerinden göstergeye dönüşen, estetiksel ve iletişimsel değerin taşıyıcısı olarak ifade edilen ve kültürlerarası etkileşim ve iletişimde önemli bir rolü olan kültürel elementleri, dijital illüstrasyon tekniğiyle yeniden yorumlayabilmek amaçlanmıştır. Bu çalıştay kapsamında, dijital illüstrasyon tekniği kullanılarak; biçim, renk, düşünce ve hareket açısından farklı şekillerde yorumlanan ve farklı kültürlere ait; "hamsa, mandala, dola atı, tumi" gibi örneklere yer verilmiştir.